HTML

asdf

Kávéfőző

2011.12.08. 15:28 tvk

Csak egy rövid kis sztori.

Pár éve volt egy meló, ami során egy harmadik fél által fejlesztett, több éve élesben működő szoftverben kellett néhány változtatást megejtenünk. Ehhez először is fel kellett derítenünk a releváns kódrészeket és meg kellett értenünk a működésüket.

Rövidesen találtunk egy tiszteletet parancsoló méretű -több ezer soros- forrásfájlot, amibe mindenféle dolog bele volt zsúfolva. Onnan kezdve, hogy egy SAX parszer handler osztálya volt (amibe eleve nem szerencsés túl sok logikát belepakolni), akadt benne validáció, lokalizáció, adatbázis kezelés és munkafolyamat vezérlés. Szóval csúnyán megszegte az SRP-t.

"És még kávét is főz." - jegyezte meg valaki.

Sajnos elég gyakran kellett módosítanunk benne. Elég sok gond volt vele, sok szó esett róla a projekt folyamán. Egy idő után már csak egyszerűen "kávéfőzőnek" neveztük.

Nektek van kávéfőzőtök?

1 komment

Címkék: antipattern

A bejegyzés trackback címe:

https://kodzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr263448288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozka 2011.12.08. 16:46:45

O hogyne lenne, de a minek enterprise :)
süti beállítások módosítása