HTML

asdf

Magyar Java helyzet 2012

2012.11.30. 23:23 tvk

Valamivel több mint egy éve írtam egy posztot az aktuális magyar Java helyzetről, ami akkoriban nem volt túl rózsás. Azóta sok pozitív dolog történt. A javaforum azóta is él és virul, csak átköltözött Confluence alapokra. Egyúttal a budapesti Java meeting, a JUM is beköltözött a javafórumra és ősszel meg is rendeztünk két alkalmat a XI. kerületben.

Az idei első JUM-ot -sorrendben a 19.-et jórészt házon belüli előadókkal oldottuk meg szeptemberben Auth Gábor a Java 8 lambda kifejezéseiről mesélt, Kovács Richárd a Grails-et demózta, Viczián István pedig workflow esettanulmányokat mutatott be Ant és egyéb alapokon. A videók fenn vannak a javafórumon.

A huszadik JUM-on én adtam elő a Devoxx-os élménybeszámolómat, majd Újhelyi Zoltán mesélt az Eclipse pluginek fejlesztésének rejtelmeiről, végül Marhefka István beszélt a Be-Novative startup technológiai stack-jéről. Prezik, videók itt. A videók egy állványra szigszalagozott Android telóval készülnek, szóval túl jó minőséget nem kell elvárni, de bármilyen ezirányú segítséget szívesen veszünk.

A következő JUM a következő páratlan hónap harmadik szerdáján lesz. Ha valaki jönne előadni szívesen látjuk, bár az a szerencsés helyzet állt elő, hogy már most is van pár jelentkező a talonban. De azért be lehet kerülni. :)

A javalista is újraéledt a jó régi atombiztos motorral. Hol máshol, mint a Javaforum-on. A java-val kapcsolatos Google Group-ok viszont nem bizonyultak életképesnek. Nehogy kihagyjam Kozka twitter aggregárorát, a MagyarJava-t, ami néhány hazai blog frissítéseit böfögi tovább.

Egy Java Bár nevezetű esemény is szerveződött a meetup.com keretében Simon Gézáék háza tájáról, ami eléggé hasonlónak tűnik a JUM-hoz. Ez is kéthavonta lesz megrendezve elvileg. További infó még itt.

Vannak még viszonylag új blogok, például a tifyty mindenképpen említést érdemel. A Facebook-on Marhefka István indított egy szakmai csoportot, Be-novative developer forum névvel, ami nemcsak a Be-novative-ról szól. Összejövetelek közül az Eclipse Democamp még mindig egy biztos pont egy évben egyszer, sőt már Budapest mellett Pécsett is rendezik.

Tehát van egy kis mozgolódás, van hova menni és van mit olvasgatni. Ez a blogposzt viszont a teljesség igénye nélkül készült, szóval ha valakinek van valami jó kis hazai linkje eseményre, blogra, az nyugodtan kommentelje be.

1 komment

Címkék: java konf

A bejegyzés trackback címe:

https://kodzaj.blog.hu/api/trackback/id/tr684940564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozka 2012.12.02. 09:44:20

Köszi az updét! :)
süti beállítások módosítása